BLOG
“Koffie is een belangrijk onderdeel van de werkdag”

Welke koffieleverancier kies ik voor op het werk?

Het is misschien wel het meest besproken onderwerp op het werk: koffie. En anders zijn het wel de laatste weekend updates of werk-roddels BIJ de koffieautomaat op het werk.
Koffie is een belangrijk onderdeel van de werkdag. U wilt daarom dat alle zaken rondom uw koffie goed geregeld zijn.
Het uitkiezen van een nieuwe koffieleverancier kan echter een hele opgave zijn. Waar moet u op letten bij het uitkiezen van een nieuwe koffieleverancier? Wij helpen u met onderstaande blog.

Regionale of landelijke koffieleverancier voor op uw werk
U zult wellicht denken dat het niet uitmaakt waar uw koffieleverancier vandaan komt. Toch zijn er wat verschillen te noemen tussen een regionale of landelijke leverancier.

Een regionale leverancier zit altijd bij u in de buurt. Daardoor zijn de rijtijden kort. Behalve dat dit beter is voor het milieu, is bij een storing aan de koffiemachine een monteur snel ter plekke. Hierdoor haalt u de maximale gebruiksduur uit uw koffieautomaat.
Nog een voordeel van een regionale leverancier is dat dit vaak kleinere bedrijven zijn dan de landelijke. Er zijn korte lijntjes waardoor u sneller de juiste persoon te spreken krijgt en dus eerder geholpen wordt. Bij een regionaal bedrijf heeft u persoonlijk contact. Het zogenaamde ‘ons kent ons’ gevoel.

En niet onbelangrijk:
Door regionaal in te kopen, houden we onze woonomgeving financieel gezond. Denk hierbij aan het vergroten van werkgelegenheid. Regionaal inkopen heeft ook een maatschappelijke waarde. Verenigingen en clubs zijn vaak afhankelijk van regionale sponsoren. Door regionaal te kopen steunt u indirect de voetbalclub van uw zoon of dochter. En wie verzorgt de lokale intocht van Sinterklaas, niet Bol.com, AH.nl of Nescafé!

Onderhoud en service
Een koffieautomaat op het werk heeft regelmatig onderhoud nodig, zodat deze goed blijft werken. Bij sommige koffieleveranciers zit onderhoudsservice standaard bij een contract. Bij anderen dient u deze dienst extra af te sluiten of betaalt u per keer dat iemand langs moet komen.

Bij Refill Coffee service komt onze onderhoudsmonteur periodiek bij u langs om de koffieautomaat na te kijken. De voorraad wordt bijgevuld door de routedienst. Deze zullen ook eventuele storingen op kunnen lossen.

Het kan altijd een keer gebeuren: storing aan de koffieautomaat. U wilt dan natuurlijk dat er snel een monteur bij u is om de automaat te maken. Let daarom bij de keuze voor een koffieleverancier op de service. Moet u extra betalen voor storing? Hoe snel is een monteur op uw zaak? Hier komt ook weer de keuze voor een landelijke of regionale koffieleverancier terug: een regionale onderhoudsmonteur is sneller ter plekke.

Producten
U kunt natuurlijk een koffieautomaat kopen en zelf de producten zoals koffie, melk en suiker aanschaffen. Er zijn echter ook koffieleveranciers die u alles in één keer leveren. Dat scheelt u tijd en geld, zeker als u een uitgebreide koffieautomaat heeft waar ook thee, warme chocolademelk en soep in zit.

Het bijhouden van een productvoorraad kan namelijk lastig zijn. De ene week raakt de koffie op, een week later de chocolademelk. Wanneer moet er dan besteld worden of naar de winkel gegaan worden zodat u de producten op tijd op kantoor heeft.

Maar u wilt ook weer geen overschot aan producten krijgen die over de datum raken. Kies dan voor een koffieleverancier die periodiek uw voorraad controleert en bijvult. Zo grijpt u nooit mis, bouwt u geen overbodige voorraad op en heeft u geen kopzorgen over bestellingen die vertraging hebben door de post.
Koopt u toch liever zelf de producten? Kijk dan of de koffieleverancier deze optie aanbiedt.

Bij Refill Coffee service komen wij regelmatig bij u langs om de voorraad te checken. Is er de afgelopen tijd minder koffie gedronken waardoor u over heeft? Dan vullen wij niet of minder bij. Is er meer opgegaan? Dan krijgt u extra. Wij leveren per zak en niet per doos. Zo heeft u nooit teveel of te weinig. Refill Coffee service ontzorgt zodat u zich kan focussen op waar u goed in bent!

Wanneer u graag eens wisselt van koffiemerk, kies dan voor een koffieleverancier die niet merk gebonden is. Een onafhankelijke koffieleverancier kan diverse merken leveren waardoor u altijd keuze heeft. Zelf een ander merk kopen in de winkel kan natuurlijk ook. Echter heeft elk koffiemerk andere instellingen nodig van de koffieautomaat. Daarom is het makkelijker om een ander merk aan te schaffen bij de leverancier die meteen de instellingen van uw koffiemachine aanpast.

Een koffieautomaat in bruikleen, leasen of kopen?
Er zijn meestal 2 opties wanneer u een nieuwe koffieautomaat gaat uitzoeken: kopen of leasen. Als u een koffiemachine koopt dan is deze van u. Bij leasen spreidt u kosten over een langere tijd en blijft de machine van de koffieleverancier.
Wat nou als de koffieautomaat toch tegenvalt? Zit u er dan 5 jaar aan vast?
Stel uw bedrijf maakt een flinke groeispurt en u heeft een koffieautomaat met meer capaciteit nodig. Of u heeft maar tijdelijk een (extra) koffieautomaat nodig voor bijvoorbeeld zes maanden.
Wanneer u voor een koffieleverancier kiest die de lease van koffieautomaten in eigen beheer heeft dan kan het contract met uw bedrijf meegroeien. Zo zit u niet met een aangekochte koffieautomaat die niet meer voldoet aan uw eisen.

Refill Coffee service denkt graag met uw mee! Wijzigt er iets in uw bedrijf dan wijzigen wij uw contract!

Kennismaken met uw koffieleverancier: gratis proefplaatsing
Een goede koffieleverancier inventariseert eerst uw wensen en behoeften. Op basis daarvan geven ze een advies voor een passende koffieautomaat voor op het werk. U krijgt dan eerst een proefplaatsing zodat u en uw medewerkers de koffiemachine kunnen testen. Twijfelt u nog tussen twee koffieapparaten? Kijk dan voor een leverancier waar u beide koffiemachines mag uitproberen.

Overstapservice
Wanneer u al een contract bij een koffieleverancier hebt, moeten enkele zaken worden geregeld. Vervelend? Nee hoor, niet met een overstapservice. Kies daarom een koffieleverancier die deze zaken voor u regelt. Dan heeft u er geen omkijken naar en blijft u genieten van uw lekkere bakkie koffie.

Refill Coffee service ontzorgt uw koffie. Maak nu een afspraak met onze koffie-expert!

magnifiercross