MEDEWERKER AAN HET WOORD
“Ik ben continu op zoek naar de juiste koffie-oplossing voor een klant”

Marc Willems

Misschien heeft u hem al herkend van de foto. Of van één van de keren dat hij uw bedrijf bezocht met een verse lading koffie onder zijn arm. Marc Willems is vertegenwoordiger bij Refill en doet dat met verve.

Het klinkt ongelofelijk maar waar. Alsof je de winnende lottocijfers op een zondagmiddag in je leunstoel bij elkaar gokt. Maar, geloof het of niet, Marc Willems dronk pas in de laatste maand van het jaar 2014 zijn eerste kopje koffie. Beter laat dan nooit, voor de vertegenwoordiger die namens Refill stad en Limburgs/Brabants land afrijdt. Gekscherend geeft hij toe: “Als ik bij klanten kwam en een kopje koffie kreeg aangeboden, zei ik continu: nee, heb ik net al gehad bij de buren.”

Ondertussen is Marc overstag en kan hij koffie als geen ander waarderen. Hoe kan het ook anders, als je dagelijks met een topproduct de Limburgse wegen over mag. De in Melick woonachtige vertegenwoordiger benadert nieuwe klanten én verzorgt huidige relaties. “Die diversiteit maakt het werken bij Refill zo ontzettend leuk. Eigenlijk heb ik regelmatig meerdere petten op en dat zorgt ervoor dat je klanten goed van dienst kunt zijn.”

Marc is een mensenmens. Hij geniet van het contact met klanten en vindt het heerlijk om op pad te zijn voor Refill. Hij roemt de sterkte punten van zijn werkgever. “De kwaliteit van het product is natuurlijk het allerbelangrijkste.
Er zijn 100.000 verschillende soorten koffie, maar Refill heeft een hele goede.
Dat hoor je ook terug bij klanten.” Daarnaast benoemd hij de prijskwaliteitverhouding, korte lijnen, snelle service en aangename werksfeer als unique sellings points van Refill.

“Ik ben continu op zoek naar de juiste koffie-oplossing voor een klant. Het is een leuk gevoel als je een klant kunt binnenhalen die al 20 jaar ergens anders koffie kocht. Zoiets lukt alleen als je een vertrouwensrelatie opbouwt. De gunfactor is ook van belang, maar uiteindelijk draait het om de goede kwaliteit en service die je daarna pas levert. Koffie is een bijzaak binnen een bedrijf, maar wel één van de belangrijkste.”

magnifiercross