Refill staat garant voor eerlijke kwaliteitskoffie tegen een marktconforme prijs, direct van de boer. Daarmee helpen wij de boeren met het verbeteren van bodemkwaliteit en het verhogen van de teeltopbrengst en dus een betere toekomst voor de boer. Wij leveren kwalitatieve koffie aan bedrijven, stichtingen, scholen, verenigingen en overheidsinstellingen. Bovendien bieden wij jullie en al onze andere gebruikers 100% transparantie over de herkomst en de kwaliteit. Met onze ‘open source blockchain’ zijn al onze relaties gegarandeerd van transparantie en traceerbaarheid in de gehele koffieketen.
Onze koffie voldoet aan de strengste eisen, is voorzien van een keurmerk en indien gewenst leveren wij Direct Trade waarbij er gezamenlijk gekozen kan worden voor een bepaalde herkomst van de koffie. Denk hierbij aan een plantage waarbij ervoor gekozen kan worden dat deze bijvoorbeeld geheel door vrouwen wordt gerund. Ook krijgen de koffieboeren de mogelijkheid om onder de juiste arbeidsomstandigheden en met behoud van natuur de koffiebonen te kunnen verbouwen. Wij leveren ook koffie met het keurmerk Rainforest Alliance.
Wij kijken kritisch naar onze verpakkingen, proberen zo efficiënt mogelijk onze routes te rijden en als het even kan kopen we regionaal in. We rijden elektrisch. Omdat we in eigen beheer op een duurzame wijze de koffiebonen branden, dragen wij op een positieve wijze bij aan een verantwoorde productie, afvalbeperking en voedselverspilling. Dit alles heeft te maken met het feit dat wij behoeftegericht kunnen branden en ons voorraadbeheer tot een minimum kunnen beperken.
Bij Refill vinden we het belangrijk om te blijven kijken naar innovaties en nog meer stappen te zetten op gebied van duurzaamheid en ons aandeel in een circulaire economie.
Elke twee weken halen we de koffiedrab uit jouw automaat op en hergebruiken het weer. Zo kun je van koffiedrab bijvoorbeeld potten maken, nieuwe koffiebekers of bijvoorbeeld pellet korrels die je kunt gebruiken als brandstof.
Eerlijkheidshalve moeten we erbij vermelden dat we hier nog steeds mee in de research en development fase zitten. Ondertussen worden er wel van de vliesjes die vrijkomen tijdens het brandproces samen met de retour genomen koffiedrab briketten gemaakt, dit heeft weer een positieve impact op de verantwoorde afvalbeperking.