BLOG
Roasting & Tasting department: Onze branderij op het Weerstandterrein

Op weg naar een duurzame toekomst

Onze branderij op het Weerstandterrein: Op weg naar een duurzame toekomst!

In het hart van Roermond ligt een stukje geschiedenis dat verbonden is aan de industriƫle ontwikkeling van de stad: het Weerstand Terrein. Eens de thuisbasis van de beroemde linnenweverij Elias, werd het later overgenomen door Philips en vervolgens door Yageo, een Taiwanees bedrijf dat er decennialang dynamo's, weerstanden en condensatoren produceerde, waar honderden mensen werkten aan de industrialisatie van de stad. Op exact deze locatie hebben wij sinds 2023 een ruimte voor onze branderij.

Het terrein is aan het ontwikkelen tot een geheel nieuwe wijk. De geschiedenis blijft hierbij centraal staan, als inspiratiebron voor de toekomstige ontwikkeling. Het Weerstand Terrein zal zich ontwikkelen tot een levendige woon- en leefomgeving, waar iedereen welkom is. Hierbij wordt de industriƫle sfeer behouden, om zo de geschiedenis van het terrein in stand te houden.

Maar wat betekent weerstand eigenlijk?
In de context van elektrische energie verwijst het naar de kracht die warmte genereert wanneer een obstakel wordt overwonnen. Op het Weerstand Terrein komen mensen samen, waar geschiedenis en heden samenvloeien in ontmoetingen en activiteiten.

Het Weerstand Terrein wordt een broedplaats voor groene, kleinschalige ondernemers, met ruimte voor ontmoeting, ontspanning en culturele activiteiten. De gemeenschap staat centraal en de omgeving wordt nauw betrokken bij de ontwikkeling.

Duurzame locatie
Duurzaamheid is een belangrijk aspect van deze ontwikkeling. Met de installatie van PV-panelen wordt het Weerstand Terrein energieneutraal, een voorbeeld van milieubewustzijn en vooruitstrevendheid. Dit alles maakt het de perfecte locatie voor onze branderij, waar we met een elektrische brander eerlijke bonen branden en mensen samenbrengen om onze koffie te proeven. Een informele locatie waar we graag samenkomen met onze klanten, met diverse machines afgesteld op uw wensen.


Het Weerstand Terrein in Roermond is niet zomaar een plek; het is een symbool van veerkracht, gemeenschap en vooruitgang. Het vertelt waar we vandaan komen en geeft een visie op waar we naartoe gaan. We verwelkomen jullie met plezier in onze branderij voor meer informatie of om onze koffie te proeven!


 

 

magnifiercross