BLOG
Hoe kiest u de juiste koffieautomaat voor op het werk?

U bent eruit: er moet een (andere) koffieautomaat op het werk komen!

De huidige automaat heeft zijn langste tijd gehad. Of misschien is uw bedrijf de laatste tijd flink gegroeid en kan het oude koffiezetapparaat het grote aantal kopjes niet meer aan.

Maar wat voor koffieautomaat moet er dan komen? U heeft een budget maar wilt ook niet dat uw medewerkers klagen over slechte koffie. En in de pauze moet er geen opstopping komen rond de koffiemachine.
Moet de automaat alleen koffie zetten of ook cappuccino, chocomelk of zelfs ook soep? Een heleboel vragen waar we u in onderstaande blog antwoord op geven.

Aantal personen die gebruik maken van de koffieautomaat?

Hoeveel mensen gaan de automaat gebruiken? Moeten uw medewerkers in de pauze allemaal tegelijk koffie hebben? Dan wilt u natuurlijk niet dat de laatste medewerker in de rij pas koffie kan drinken als de pauze al voorbij is. In dat geval moet een koffieautomaat snel zijn of u kunt twee machines plaatsen.
Krijgt u bezoek of heeft u een vergadering dan kan het handig zijn dat u een volle kan koffie kunt zetten. Dit is een optie waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe koffieautomaat.

Instantkoffie, freshbrew of espressokoffie

In deze automaten wordt veelal gevriesdroogde koffie gebruikt. Dat is instantkoffie in poedervorm. Er zijn diverse merken van deze koffie op de markt. Zo zijn er Illy, Jacobs, Nestlé, Barry Callebaut, Burkhof, Colombia Coffee en nog vele andere merken van over de hele wereld. Daarnaast bestaat er ook nog Fairtrade koffie. En zou het niet lekker zijn om eens een keer een andere koffie dan normaal uit te proberen? Zoek dan een koffieleverancier die niet merk gebonden is zoals Refill Coffee.

Bekijk hier de instant koffieautomaten

U kunt ook kiezen voor een wat luxere koffieautomaat. Eentje die koffie zet van verse bonen bijvoorbeeld. We noemen dit espresso. Voor ieder kopje koffie maalt de machine apart de bonen. Verser kan niet! Dit soort automaten zijn dan wel iets minder snel maar dat proeft u terug in de smaak. Wilt u uw medewerkers of bezoek een Italiaanse manier van koffie aanbieden dan is een espressomachine de juiste optie voor u.

Dan is er nog een optie tussen instantkoffie en espressokoffie in: freshbrew. Dit is gemalen koffie die speciaal gebrand is voor professionele koffiemachines.

 

Hoe drinken uw medewerkers hun koffie?

Naast de keuze tussen gevriesdroogde koffie, freshbrew en verse bonen, is er nog meer keuze om te bepalen welke koffieautomaat de beste oplossing is voor uw zaak. Laten we beginnen met het ‘gewone’ kopje koffie. Er zijn koffiemachines die de optie hebben om melk en/of suiker toe te voegen. Daarnaast is een koffieautomaat uit te breiden met koffiesoorten zoals espresso, Moschino, latte Macchiato of cappuccino. Ook deze dranken kunnen weer met extra melk, suiker of een smaakje worden gezet.

Soep in een koffieautomaat?

Uw automaat hoeft geen ‘gewoon’ koffieapparaat te zijn. Met de toevoeging van diverse soorten chocomelk, soep, heet water, koud water en/of thee is de benaming ‘drankenautomaat’ misschien wel beter.

De koffieautomaat makkelijk schoonmaken

Het gemak waarmee een koffieapparaat is te bedienen en te onderhouden is van belang. Uw automaat heeft producten nodig om koffie te kunnen zetten. Deze moeten in de reservoirs worden gevuld. Ook moet een koffiemachine op het werk elke dag even schoongemaakt worden door het vele gebruik. Dat varieert van eenvoudig doorspoelen tot het weggooien van koffie-residu.
Daarnaast moet iedere week de machine schoongemaakt worden. Diverse onderdelen moeten worden gereinigd. En daarna moet u alle onderdelen weer terug zetten in de automaat.
U wilt aan deze zaken natuurlijk niet te veel tijd besteden. Kies dan voor een van de koffieautomaten van Refill Coffee. Deze zijn zeer gebruiksvriendelijk in onderhoud waardoor u tijd bespaart.

Geen gedoe met uw koffievoorraad

Waar u ook niet te veel tijd en kopzorgen aan wil besteden is het bijhouden van de productvoorraad. Want u wilt natuurlijk niet zonder koffie komen te zitten. U kunt zelf een schema opstellen om op tijd producten bij te bestellen. Er zijn ook bedrijven die periodiek uw voorraad komen bijvullen.
En als er dan toch een mannetje over de vloer is, kan deze ook net zo goed even de koffieautomaat nakijken en onderhoud uitvoeren. Zo voorkomt u storing én komt u nooit zonder koffie te zitten. Een van die bedrijven die deze gratis service verzorgd is Refill Coffee.
Mocht er alsnog een storing optreden, dan moet die snel verholpen worden. Bij Refill zijn we de hele dag onderweg in uw regio. We zijn daarom snel, vaak al binnen een uur, bij u en uw koffieautomaat is snel weer gemaakt.

Wat kost een koffieautomaat voor op het werk?

Veel bedrijven kiezen ervoor om een koffieautomaat te leasen maar het is ook mogelijk om een koffieautomaat te kopen. De keuze hiervoor ligt geheel bij uw eigen wensen.
Bij leasen spreidt u kosten over een langere tijd en blijft de machine in eigendom van de koffieleverancier. Bij kopen betaalt u het bedrag ineens en komt de automaat op uw naam te staan.
Heeft u maar tijdelijk een koffieautomaat nodig? Het is dan makkelijker om een koffiezetapparaat te leasen in plaats van te kopen. En dan is er ook nog de optie om een koffieautomaat in bruikleen te nemen. Hier zijn vaak wel een aantal voorwaarden aan verbonden.
Daarnaast hangt de prijs natuurlijk af van het soort koffiezetapparaat dat u wilt. Een simpele machine met 5 drankselecties is goedkoper dan de duurdere variant met meerdere drankselecties.

Keuzes, keuzes, keuzes… het uitzoeken van een goede koffieautomaat die aansluit bij uw wensen is geen makkelijke taak. Refill Coffee Service is een bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in koffievoorzieningen binnen bedrijven en instellingen. We komen graag bij u langs om u te adviseren wat de beste koffieautomaat voor uw bedrijf is. Twijfelt u tussen 2 koffiemachines? Dan kunt u deze allebei uitproberen om dan de beste voor uw bedrijf te kiezen. Na twee maanden toch spijt van uw keuze? Dan kijken we samen naar een andere koffieautomaat. Zo komen we samen tot de beste oplossing voor uw koffievoorziening tegen de best denkbare prijs-kwaliteitverhouding.

Kijk welke automaat het beste bij uw bedrijf past met onze automatenwijzer of vraag meteen een proefplaatsing aan!

magnifiercross