EEN BEKEND BAKKIE MET
“Stiekem met een scheutje karamel”

Suzan Seegers

Suzan Seegers timmert hard aan de weg in Limburg en ver daarbuiten. Met haar voorstelling SUUS zingt Annie M.G. oogst ze lof in theaters kriskras door het land. Wij vroegen de duizendpoot naar kaar koffiemomentje!

“Ik weet nog precies wanneer ik voor de eerste keer koffie dronk. Dat was tijdens een sollicitatie bij de Albert Heijn en Melick. Ik kwam daar op gesprek en zag een aantal kannen. Ik schonk een kop in en dacht dat het thee was. Niet dus. Het was koffie. Toen moest ik het opdrinken natuurlijk. Ik durfde er namelijk niets van te zeggen. Heb er zoveel melk en suiker ingedaan als mogelijk was. Mijn ergste bakkie ooit. Tot voorkort heb ik het nooit meer gedronken.”

“Op mijn 33e heb ik koffie echt leren drinken. Het liefst drink ik cap-puccino in combinatie met sojamelk en stiekem een scheutje karamel. Meestal drink ik vroeg in de middag een bakje koffie. Soms voor een voorstelling, als ik moe ben. Twee kopjes op één dag is ondenkbaar, dan stuiter ik heel de nacht door. Het liefst drink ik koffie in een écht koffie-huisje. Waar je de bonen al ruikt als je binnenstapt. Vroeger dronk ik koffie uit pure noodzaak, nu ook af en toe voor de gezelligheid. Wisten jullie dat koffie drinken soms helpt om hoofdpijn te laten verdwijnen?”

magnifiercross