EEN BEKEND BAKKIE MET
“Koffie is belangrijk in mijn leven”

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal ondernemer, investeerder, bekend van televisieprogramma’s als Een Dubbeltje Op Zijn Kant en Dragon’s Den, heeft veel bestsellers over geldzaken op haar naam staan en schrijft wekelijks een opiniecolumn voor De Telegraaf. Een echte bezige bij dus!

‘Koffie is belangrijk in mijn leven, ik ben ook pas echt wakker en scherp na een paar koppen koffie. Mijn eerste kop drink ik ‘s morgens in bed. Mijn man gaat naar beneden zodra hij wakker is en komt weer boven met een kop thee met suiker voor hemzelf en een groot glas koffie voor mij, uit de koffiemachine in de keuken. De hele ochtend door drink ik koffie. Zakenrelaties kijken me weleens meewarig aan als ik om de derde kop koffie vraag, ik zeg dan maar dat ik “’s morgens aan het koffie infuus” moet. Ik vraag trouwens niet overal om een derde kopje koffie hoor, alleen als ze lekkere koffie hebben.

Koffie uit van die metalen kannen die al een paar uur op de vergadertafel staan, lust ik niet. Dan neem ik liever water en dat wil wat zeggen. Ik realiseer me dat ik veel koffie drink. Laatst besloot ik om drie dagen op alleen vruchtensapjes te leven. Dat lukte half; leven op sapjes ging prima, de calorieën miste ik niet, maar wel de koffie! Halverwege de tweede dag liep ik als een zombie door het bedrijf. Ik heb toen maar snel een espressootje genomen en toen ging het beter.’

magnifiercross