EEN BEKEND BAKKIE MET
“Ik drink mijn koffie zwart, altijd”

Anky van Grunsven

Meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven heeft het altijd druk. Als ze niet te vinden is op het geheel vernieuwde Anky Education Centre waar ze naast workshops, educatiemiddagen en lezingen voor bedrijven geeft, dan reist ze wel door het land voor wedstrijden.

Alsof dat niet genoeg is, schrijft ze ook nog een column voor de Telegraaf. Tussen al haar activiteiten door vertelt Anky over haar koffiegewoonten.

“Ik drink mijn koffie zwart, altijd. Tegen­woordig van Refill. Een scheutje melk of een lepel suiker is aan mij niet besteed. Het aroma van de koffie zelf vind ik namelijk zo lekker en met toevoegingen doe je dat maar teniet. Doordat ik graag en vaak koffie drink, ben ik ook vrij kritisch. Hij mag niet lauw zijn, of te slap, maar ook een te grote beker vind ik echt jammer. Nee, geef mij maar een normaal kopje oer-­Hollandse koffie.

Hoeveel koffie ik drink? Pfoe, dat zijn flink wat koppen op de dag. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat zo niet zou weten,  ik drink heel veel koffie, maar niet als ik aan het werk ben. Dat is ook niet zo raar, want dan zit ik vooral op een paard of loop ik druk rond.

Dan is een kop koffie in de hand niet echt praktisch. Of ik drink snel mijn kop leeg en ga dan weer aan het werk, waardoor er eigenlijk altijd een klein bodempje overblijft onder in het kopje. Dat zal ik nooit afleren, net zoals ik altijd een klontje suiker bij me heb. Niet voor in de koffie natuurlijk, maar het paard wil ook wat.”

magnifiercross